10 tips for fet hud: Hvordan kontrollere det

Alles hud produserer olje. Talgkjertlene dine produserer talg, et oljeaktig eller voksaktig stoff som fukter og beskytter huden og håret. Fet hud oppstår når kjertlene dine produserer for mye talg, noe som kan føre til en fet overflate, tilstoppede porer og akne.

Fet hud er helt normalt. Det er flere ting du bør huske på når du skal ta vare på fet hud, men de fleste tilfeller kan håndteres hjemme med reseptfrie midler og riktig hudpleie.

Hudpleiemidler og fet hud

Hudpleie for fet hud består av noen få grunnleggende prinsipper. Du bør unngå visse produktingredienser, oppsøke andre og følge en daglig diett tilpasset din hudtype.

Vask regelmessig

For å ta vare på fet hud, må du fjerne den overflødige oljen. Du bør vaske ansiktet om morgenen, om kvelden og etter trening.

Vær forsiktig så du unngår altfor sterke cleansere, som kan irritere huden og utløse oljeproduksjon. Bruk en skånsom, skummende ansiktsvask ment for fet hud i stedet. Av samme grunn bør du ikke skrubbe ansiktet hardt.

Rensemidlet bør være ikke-komedogent, ikke-irriterende og ikke allergifremkallende. Det må også kunne skylles lett av. Gel fungerer ofte bedre for fet hudm enn krem eller oljebaserte cleansere. 

Woman washing face in bathroom
Du bør vaske ansiktet om morgenen, om kvelden og etter trening.

Husk eksfoliering

Ikke overse peeling. Bruk en skånsom, eksfolierende vask flere ganger i uken, med et par dagers mellomrom. Å gjøre det vil bidra til å fjerne døde hudceller som kan fange opp talg. Når talg blir fanget i døde hudceller, kan det dannes akne.

Coral face peel, young woman
Peeling

Bruk fuktighetskrem

Fet hud trenger også fuktighetskrem, spesielt hvis du bruker produkter designet for å fjerne olje fra huden. Velg noe lett og ikke-komedogent som ikke vil tette porene dine. Om morgenen kan du hoppe over fuktighetskremen og bruke solkrem i stedet.

Fet hud trenger også fuktighetskrem
Fet hud trenger også fuktighetskrem

Bruk blotting papers

Bruk blotting-papir gjennom dagen for å bli kvitt oppbygging og kontrollere talgutviklingen. Du finner dette produktet i de fleste butikker som fører hudpleieprodukter. Hold papiret mot ansiktet uten å gni, slik at du ikke sprer oljen. 

Fjerning av sminke før sengetid

Se etter ikke-komedogen kosmetikk som ikke blokkerer porene dine, og sørg for å fjerne all sminke før sengetid.

Bruk et effektivt produkt som ikke krever at du skrubber og irriterer ansiktet ditt. Vannbaserte sminkefjernere har vist seg effektive til å fjerne vannbasert kosmetikk. Hvis de ikke er sterke nok alene, kan de også bidra til å fjerne en oljeaktig film etterlatt av en oljebasert sminkefjerner.

Girl Removing Make Up
Girl Removing Make Up

Unngå visse ingredienser

Du kan finne hudpleieprodukter til en rekke priser. Vær oppmerksom på produktetiketter og ingredienser i stedet for å stole på merkevaregjenkjenning. Følgende ingredienser vil tette til fet hud:

  • Kakaosmør
  • Kokosolje
  • Vaselin
  • Silikon

Alkoholbaserte produkter bør også unngås, da de har en tendens til å irritere huden.

Velge de riktige produktene

Se etter ingredienslister som inneholder ingredienser med påviste oljebekjempende egenskaper. Følgende ingredienser har lykkes i å redusere olje i kliniske studier:

  • Grønn te
  • Niacinamid, en form for vitamin B3
  • L-karnitin, en aminosyre

Licochalcone A, en fenol ekstrahert fra lakrisrot, kan vise seg nyttig for å bekjempe akne og behandle fet hud. Også ansiktsmasker av leire har vist seg å hjelpe til med å kontrollere overflødig olje.

Følg instruksjonene på etiketten når du bruker produkter. Hvis du prøver noe nytt, bruk det sparsomt for å forsikre deg om at det ikke irriterer huden din og gjør forholdene verre.

Ikke ta deg i ansiktet

Prøv å ikke ta på ansiktet ditt i løpet av dagen. Å gjøre det kan spre bakterier, skitt og mer olje til områder som er utsatt for å utvikle akne og andre irritasjoner.

Afro Woman Looking In Mirror Touching Face At Bathroom
Unngå å ta deg på ansiktet

Når bør du gå til legen

Selv om fet hud neppe vil føre til alvorlige helsekomplikasjoner, kan det forårsake forlegenhet eller redusere selvtilliten. Hvis fet hud er en bekymring, bør du spørre din primærlege eller oppsøke en hudlege, spesielt hvis de ovennevnte rettsmidler ikke gir de resultatene du ønsker.

Prøv et av disse produktene mot fet hud

Heldigvis trenger du ikke å lete lenge etter produkter som er laget for deg med fet hud. Under har vi samlet noen utvalgte produkter som er elsket og utprøvd av mange – og som skånsomt og effektivt sørger for å gi deg sunn og frisk hud, uten irriterende oljer og allergener som kan gjøre problemet verre. 

Cleansing gel mot fet hud

Vår desiderte favoritt er Alpha Beta Pore Perfecting Cleansing Gel. Dette er en luksuriøs, skummende og oppfriskende cleanser som renser huden effektivt, uten å påvirke den naturlige fuktbarrieren eller pH-verdien. Takket være de dyptrensende egenskapene fjerner den døde hudceller, sminke og urenheter. Denne kan vi trygt anbefale for deg med fet hud, som sliter med forstørrede porer eller blankhet. 

Peeling for deg med fet og oljete hud

Nok en gang er det Alpha Beta som blir vårt førstevalg, denne gangen med Alpha Beta Peel Extra Strength fra Dr. Dennis Gross. Du skal lete lenge etter en bedre peeling for fet hud. Denne er også sterkere enn den normale Alpha Beta Peelingen, og har en høyere konsentrasjon av syrer og ingredienser som motvirker tidlig aldring. Du får en god og grundig eksfoliering av huden, uten at den blir irritert. Resultatet er hud uten døde hudceller, overflødig olje og med jevn hudtone og tekstur. Herlig!

Serum for fet og oljete hud

Du gjettet kanskje riktig – her er Alpha Beta igjen, med sitt Pore Perfecting and Refining Serum. Dette porebehandlingsserumet fjerner effektivt sorte prikker og hudormer, helt uten å tørke ut huden din. Den nøye sammensatte kombinasjonen renser og oppfrisker huden, slik at du får en jevn og vakker hud som takk. Denne bør brukes over tid, slik at resultatene virkelig kommer til syne. Passer perfekt for deg som vil forminske porene, motvirke hudormer og gjenopprette oljebalansen i huden. 

Alpha Beta Pore Perfecting and Refining Serum

Ansiktsmaske for oljete og fet hud

Når det kommer til lindrende og fuktighetsgivende ansiktsmasker for oljete og fet hud, er det få som slår Hyaluronic Marine Hydrating Modeling Mask. Den gir huden en intensiv og rask fuktighetsboost som virkelig varer lenge, samtidig som den avkjøler og balanserer huden for å motvirke rødhet. Masken sørger også for å minimere porene, og passer for alle hudtyper

Øyekrem for fet og oljete hud

Om du sliter med fet hud er det viktig å ikke glemme området rundt øynene. Det er nemlig her Stress SOS Eye Cream kommer til unnsetning. Øyekremen mot fet hud inneholder et unikt Adaptive Complex fra Dr. Gross, som effektivt fjerner synlige tegn på stress rundt øynene. Mikrokapsler med adaptogener og niacinamid leverer fuktighet som aldri før til huden rundt øynene, og forebygger trøtte og slitne øyne og hevelser. Husker du vi nevnte at niacinamid har vist seg å være effektiv mot oljete hud i kliniske studier? Denne må prøves!

Fuktighetskremen for deg med fet og oljete hud

Alle trenger fuktighetskrem, også de med fet og oljete hud. Da er det bare å trekke frem Alpha Beta Daily Moisturizer fra hatten, for en fuktighetsrik og jevn hud allerede etter første gangs bruk. I tillegg til å levere intensiv fuktighet til huden, er den også i stand til å minimere porer og fjerne døde hudcelle – mye takket være sine sju ulike syrer som stimulerer cellevekst og gir deg en frisk og ung hud. 

Alpha Beta® Daily Moisturizer

Solkrem for oljete hud

Å glemme solkremen er jevngodt med å gi opp kampen om ungdommelig og frisk hud (og i tillegg kan det være farlig!) – men heldigvis finnes det gode solkremer som Dark Spot Sun Defense med solfaktor 50! Den gir en bred beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler, samtidig som kremen er både lett og absorberes raskt i huden. Når det er gjort, etterlates huden både fuktet, matt og klar til å møte en hverdag i sola. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Populære tilbud

Populære merker

Personvernerklæring

Hvem vi er

Vår nettstedsadresse er: https://velbehag.no

Comments

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

Media

Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Om du besøker vår innloggingsside, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din aksepterer informasjonskapsler. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for &lauot;Husk meg»t;, vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Hvem vi deler dine opplysninger med

Om du ber at passordet tilbakestilles, vil din IP-adresse tas med i e-posten om tilbakestilling av passord.

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (dersom denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Hvor vi sender opplysninger om deg

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer.

Om oss

Velbehag er et norsk selskap som driver medisinske hudklinikker i en rekke byer med leger, sykepleiere og andre dyktige terapeuter. I tillegg har vi en nettbutikk for å tilgjengeliggjøre alle våre produkter til hele landets befolkning. Her finner du et bredt utvalg av produkter fra anerkjent merkevarer innen helse, hudpleie, hårpleie og mye mer.