Bleke håret hjemme – 2023

Å farge håret hjemme kan faktisk gjøres både trygt og riktig. Bleking er imidlertid mye mer komplisert.

Å farge håret hjemme utgjør nesten alltid en liten risiko. Men å bleke håret hjemme krever et visst nivå av mot – og planlegging. For ordens skyld anbefaler vi alltid å gå til en profesjonell når tid og penger tillater det – men vi forstår også at du noen ganger må gjøre det du må.

Når det er sagt, vil ingen mengde midlertidig hårfarge korrigere en feilaktig blekejobb, så det er viktig å forberede og behandle håret med den største forsiktighet gjennom hele prosessen. Så er det etterpleie: Fra lilla sjampo til kondisjoneringsbehandlinger, ditt nye platinahår trenger ekstra kjærlighet etterpå også. 

Hvis du rett og slett ikke kan motstå fristelsen, har vi samlet tips fra ekspertene her. Les videre for blekingstips fra kjendisstylistene Ryan Pearl, Madison Reed, hårfargeekspert Shvonne Perkins, og kjendissfrisør og #mydentity-grunnlegger Guy Tang.

Blond modell med rett hår, se bakfra. Resultat av bleking av hår.
Forberede og behandle håret med den største forsiktighet gjennom hele prosessen.

Hva du bør vite før du velger å bleke håret hjemme?

“Å bleke håret hjemme er en veldig grundig prosess,” forklarer Pearl. “Mange faktorer spiller inn for å oppnå god farge når du bruker blekemiddel, for eksempel hårets generelle tilstand, behandlingstid og også mønsteret til stripene.” Perkins er enig: “Blekemiddel kan være utrolig skadelig for hodebunnens helse. Fra et resultatsynspunkt er det ekstremt vanskelig å forutse resultater fra blekemiddel, siden det ofte etterlater hårfargen din et sted mellom oransje og gul.”

Generelt sett er det bedre å gjøre en touch-up ved rota, fremfor en full platina-makeover.

“Jeg vil anbefale å farge røttene dine godt før du farger hele håret,” legger Perkins til. “En fullstendig bleking er en så komplisert og unik prosess – det er ingen universell prosess som passer alle, og tidspunktet og påføringen må tilpasses avhengig av hårfarge og hårtype.”

En ung voksen med bleket hår står foran kameraet og dekker ansiktet sitt med hendene. Det er vanskelig å se ansiktstrekkene, men håret er tydeligvis lysere enn før.
Å bleke håret hjemme trenger verken å være vanskelig eller skummelt.

Når skal det blekes – og når det ikke skal blekes

Det første trinnet er å avgjøre om håret ditt er sunt nok til å blekes. Hvis håret ditt er supertynt eller du opplever noen form for porøsitetsproblemer, som krusethet, tørrhet og brudd, overlat blekingen til din profesjonelle fargelegger, som kan bruke de mest passende produktene og gi håret ditt riktig kur. 

«De store spørsmålene du må stille deg selv er, hvor hydrert er håret mitt? Er det grovt? Når var siste gang håret mitt ble farget, bleket eller fikk en salongservice,” råder Tang. Svarene dine bør avgjøre om du skal prøve deg selv eller gå til en salong. 

Hvis hårfargen din er naturlig blond eller lysebrun, kan du sannsynligvis prøve selv med et sett fra butikken.  “For de med lysere brunt eller lyst hår, kan du bruke permanente blonde farger for å fikse opp røttene dine. Du får kanskje ikke samme løft eller tonalitet som blekehøydepunkter, men du slipper mest sannsynlig å korrigere i etterkant, sier Perkins.

Det samme kan sies for de som ønsker å pusse opp fikse opp høydepunkter: “Madison Reed Light Works Balayage-settet inneholder nok blekemiddel til å lysne håret ditt, men vil tillate en mye mer kontrollert og skånsom påføring, og styr unna røttene dine. ,” sier stylisten. “Den kommer også med en toner og bindebyggende rensebehandling i esken for å unngå nødsituasjoner hvis du velger å bleke håret hjemme.”

En kvinne står i dusjen med hodet bøyd bakover, mens hun vasker håret sitt. Hun masserer sjampo inn i hodebunnen med fingrene og lar vannet skylle bort såpen. Håret hennes er dekket av skum og ser glatt og vått ut. Hun ser avslappet ut mens hun nyter denne lille stunden med selvpleie.

Forberedelser

«Jeg vil anbefale å legge ned litt pergamentpapir og legge frem alt du trenger, så når du først har startet prosessen, trenger du ikke å lete rundt etter ting.»

Her er det du trenger:

  • Valgt hårblekemiddel
  • Gammel t-skjorte
  • Gammelt håndkle
  • Hårspenner
  • Sjampo

“Hår bør nesten alltid være rent og tørt – noe som betyr ingen tørrsjampo, ingen stylingprodukter og fritt for mye olje, selv om litt naturlig olje er greit,” sier Perkins. Husk at blekemiddel er beryktet for å ødelegge klær – så velg klokt. «Fjern baderomsteppene for å sikre at ingenting drypper på de. Hvis et produkt ved et uhell kommer på gulvet, er det bare å tørke det av for å unngå skader.» legger Tang til.

«Et annet godt tips er å være sikker på at du har på deg klær som gjør det enkelt å vaske håret. Enten du går i dusjen eller har en venn som hjelper deg med å skylle det, sørg for at du sjamponerer umiddelbart når timeren går av.”

Hun masserer så forsiktig shampooen inn i håret til mannen, og sørger for å dekke alle områder fra hodebunnen til tuppene.

Bleke håret hjemme, slik gjør du det

  1. Del håret i fire kvadranter for å påføre produktet pent. Du bør påføre blekemiddelet på mindre segmenter innenfor hver seksjon for å sikre at du metter håret fullstendig.
  2. Påfør deretter blekemiddel en et par centimeter unna hodebunnen, og jobb med  hårseksjonen. Det er viktig å ikke starte ved hodebunnen, siden den behandles raskere fra kroppsvarmen. Når resten av håret er ferdig, gå tilbake og påfør blekemiddel på røttene til slutt.
  3. La blekemiddelet fungere mellom 20-45 minutter, avhengig av hårfarge, ønskede resultater og pakningsanvisninger. “Jeg anbefaler å lese produsentens instruksjoner på baksiden av flasken for å sikre at du ikke overbehandler,” sier Tang.
  4. Når timeren går av, vask håret med sjampo umiddelbart og grundig.

Vedlikehold

En av de viktigste delene av å bleke håret hjemme eller på en salong, er hvordan du behandler det i ettertid. “Hårpleie er nøkkelen, både før og etter farge,” sier Pearl, som anbefaler Hush & Hushs DeeplyRooted hårsupplement for å holde håret sunt før og etter farging, samt Redken Frizz Dismiss Leave-In Cream. Tang er også tilhenger av dyp kondisjonering, og sier at hvis en hårmaske ikke gjør susen alene, “så bruk en hårfølner for å sikre at hårkutikulaen suger opp alle næringsstoffene for å rehydrere håret ditt.”

Når du er i stand til å komme deg til salongen igjen, anbefaler Tang å spørre stylisten din om #Mydentity #Myhero Collagen Treatment for å hjelpe med hårets elastisitet, samt en Olaplex-behandling for å styrke.

I mellomtiden er Perkins en fan av glosser for å holde fargen helt frisk. “Folk farger ofte håret for ofte fordi de ser at det blir matt, når de ikke nødvendigvis trenger permanente farger,” legger eksperten til. “Glosser er en fin måte å friske opp fargen uten å forårsake skade.” Hun påpeker også det å bleke håret hjemme uten å ha gjort det tidligere kan være risikabelt. Videre anbefaler Perkins at du burde lese deg opp og spørre profesjonelle om tips.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Populære tilbud

Populære merker

Personvernerklæring

Hvem vi er

Vår nettstedsadresse er: https://velbehag.no

Comments

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

Media

Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Om du besøker vår innloggingsside, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din aksepterer informasjonskapsler. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for &lauot;Husk meg»t;, vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Hvem vi deler dine opplysninger med

Om du ber at passordet tilbakestilles, vil din IP-adresse tas med i e-posten om tilbakestilling av passord.

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (dersom denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Hvor vi sender opplysninger om deg

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer.

Om oss

Velbehag er et norsk selskap som driver medisinske hudklinikker i en rekke byer med leger, sykepleiere og andre dyktige terapeuter. I tillegg har vi en nettbutikk for å tilgjengeliggjøre alle våre produkter til hele landets befolkning. Her finner du et bredt utvalg av produkter fra anerkjent merkevarer innen helse, hudpleie, hårpleie og mye mer.