Contour 101: En komplett guide for hvordan bruke contour

Selv om vi ikke er på toppen av contourtrenden akkurat nå, er vi fortsatt fascinert av ideen om et skulpturert utseende – om enn en som er mer naturlig enn tidligere år. Den intenst skyggefulle, fremhevede estetikken er ikke for alle, men den har lært noen av oss hvordan man kan fokusere frem kinnben og forbedre kjevelinjene.

Det er ikke alltid tydelig hvilke produkter du skal bruke og hvor i ansiktet du skal bruke dem, og det er grunnen til at vi har satt sammen en trinn-for-trinn-guide for hvordan du skal konturere ansiktet ditt.

Ung transkjønnet mann konturerer ansiktet sitt etter dusjen.
Konturering handler om å forme ansiktsstrukturen med sminke.

Hva er konturering?

Konturering handler om å forme en del av ansiktet og forbedre ansiktsstrukturen med sminke. Det er en teknikk som tidligere var reservert for toppmodeller og fotoshoots, som nå er en del av mange menneskers hverdagsrutiner, delvis på grunn av kjendis- og Instagram-makeupartister som deler den samme lidenskapen for det perfekte utseendet.

De gamle contour- og highlighting-trendene handlet om å forvandle hele ansiktet ditt,  men i dag handler det om å omfavne den naturlige formen din og legge til realistisk utseende dybde og dimensjon til ansiktet ditt. Så hvordan oppnår du den subtile illusjonen uten å se ut som om du er dekket av TikToks ungdomsfilter? Fortsett å lese for å lære hvordan du kan konturere ansiktet ditt for et naturlig, vakkert resultat.

Hva er forskjellen mellom contour og bronzer?

Vi vet at dette er to produkter som ser ut til å være nesten identiske, men det er de ikke, og de har hver sin rolle. Et konturprodukt alltid matt. Du trenger et produkt som kan gi en illusjon av en skygge (og skygger skinner ikke) mens du konturerer for å få vinklene i ansiktet mer synlige. Når du bruker bronzer kan du se for deg lys fremfor skygger. Hensikten med bronzing er å gi inntrykk av en varmere hudfarge ved å blande produktet (som vanligvis har en glans eller shimmer) der lyset naturlig vil treffe ansiktet ditt: tinninger, nese, rundt sidene av ansiktet, og så videre.

En dame som tar på seg bronzer for å fremme utseende.
Bruk en mørkere nyanse som er innenfor samme undertone.

Hva trenger du for konturering?

Eksperter anbefaler å velge et produkt som er tre nyanser mørkere enn hudtonen din, og som holder seg innenfor samme undertonefamilie, for den perfekte konturen. Når det kommer til undertoner, gå for en kjøligere, gråbrun nyanse hvis huden din er kjølig, og en varmere, rødbrun nyanse hvis huden din er varm.

Det neste trinnet er å bestemme om du skal bruke en krem ​​eller et pulver. Dette er først og fremst basert på personlige valg, men vi anbefaler å ta hensyn til hudtype og tekstur mens du velger riktig formel. Hvis sminken din legger seg i fine linjer eller du har veldig tørr hud, bruk en kremkontur. Når du påfører og blander flytende eller kremete produkter, bruk varmen fra dine egne, rene hender, eller en fuktig sminkesvamp, for å hjelpe produktet til å smelte inn i huden.

Kjøp den beste kremkonturen her

Elf Cosmetics Cream Contour Palette

Huda Beauty Tantour

Nudestix Nudies bronse

NYX Professional Wonder Stick Highlight og Contour

Kryolan Supracolor Palett

Bruk et pudder hvis du har fet hud eller bare ønsker en matt finish. Pulverformler, i motsetning til kremer, fungerer ikke så godt med fingertuppene, og god blanding er avgjørende når du skal skape en naturlig kontur. Velg heller en sminkebørste basert på utseendet du ønsker å oppnå. Bruk en børste med stump bust for å få en sylskarp meislet effekt. En myk, vinklet børste vil hjelpe deg å fordele produktet mens du skulpterer for en mykere finish. En mindre skyggebørste anbefales for å konturere små områder, for eksempel sidene av nesen.

Elf Cosmetics Cream Contour Palette.
Elf Cosmetics Cream Contour Palette

Kjøp den beste pudderkonturen her

Ciate London Star Island Bamboo Bronzer

Smashbox Cali Contour Palette

Benefit Hoola Contourist Matte Powder Bronzer Palette

Viseart Passion Highlighter og Blush med konturpalett

Wet n Wild MegaGlo Contouring Palette

Bilde av bamboo bronzer.
Ciate London Star Island Bamboo Bronzer

Slik bruker du kontur: En trinn-for-trinn-guide for å konturere ansiktet ditt

Du trenger ikke å være en proff for å oppnå dette, fordi contouring ikke lenger handler om å endre ansiktsformen din. Her er en enkel steg-for-steg prosedyre som du kan følge eller tilpasse til din egen ansiktsform.

Trinn 1: Forbered ansiktet ditt

Bruk alltid hudpleie for å forberede ansiktet før du legger på sminke. For å forhindre at det opphopes sminke rundt tørr hud, vask ansiktet og påfør fuktighetskrem. Prime ansiktet ditt med en primer som fungerer som en barriere mellom hudpleien og sminke. Dekk eventuelle flekker eller mørke flekker med litt foundation og/eller concealer i nyanser som matcher din naturlige hudtone og undertone.

Mørkhudet jente bruker lotion på ansiktet
Vask ansiktet og påfør fuktighetskrem

Trinn 2: Skygge

Den mest kjente metoden for konturering er å bruke den mørkere nyansen for å lage en skygge under kinnbeina. Sug inn kinnene dine og legg produktet langs kinnhulene, følg den naturlige formen på kjevelinjen og tinningene for å finne kinnbeina. Du kan plassere skyggen på ett av tre steder, avhengig av ansiktsformen din: langs sidene av nesen, i en “3”-form som følger hårfestet ditt, under kinnbenet og kjevelinjen. Eksperimenter med forskjellige linjer og skygger for å forme ansiktet ditt til du finner utseendet som passer deg.

Konturering av ansiktet på en flott dame
Langs sidene av nesen, i en “3”-form som følger hårfestet ditt, under kinnbenet og kjevelinjen.

Trinn 3: Marker

Påfør en lysere concealer-nyanse eller en skinnende (men ikke glitrende) highlighter på områder av ansiktet ditt som naturlig reflekterer lys, for eksempel pannen, neseryggen, nesetippen, toppen av kinnbeina, amorbuen og rundt øynene og brynbenet. 

Nærbilde kvinne ansikt. Contour Highlight sminkeprøve. Profesjonell Contouring.
Påfør på pannen, neseryggen, nesetippen, toppen av kinnbeina, amorbuen og rundt øynene og brynbenet.

Trinn 4: Blush

Selv om det ikke er nødvendig å påføre rouge på kinn for contourutseende, kan det hjelpe sminken din til å se mer naturlig ut ved å fremstå som en bro mellom skygge- og lyse områder. 

Trinn 5: Bland

Blanding er spesielt viktig når du jobber med nyanser som ikke samsvarer med hudtonen din. Bland skyggene og highlights inn i huden eller foundationlaget med en stor, luftig børste, blandingsbørste eller sminkesvamp, til linjene du har laget ser mer naturlig ut.

En ung dame blander skyggene og highlights inn i huden.
Bland skyggene og highlights.

Trinn 6: Sett det på plass

Påfør settingpulver eller spray for å låse det skulpturerte ansiktet på plass og oppnå en feilfri finish.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Populære tilbud

Populære merker

Personvernerklæring

Hvem vi er

Vår nettstedsadresse er: https://velbehag.no

Comments

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

Media

Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Om du besøker vår innloggingsside, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din aksepterer informasjonskapsler. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for &lauot;Husk meg»t;, vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Hvem vi deler dine opplysninger med

Om du ber at passordet tilbakestilles, vil din IP-adresse tas med i e-posten om tilbakestilling av passord.

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (dersom denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Hvor vi sender opplysninger om deg

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer.

Om oss

Velbehag er et norsk selskap som driver medisinske hudklinikker i en rekke byer med leger, sykepleiere og andre dyktige terapeuter. I tillegg har vi en nettbutikk for å tilgjengeliggjøre alle våre produkter til hele landets befolkning. Her finner du et bredt utvalg av produkter fra anerkjent merkevarer innen helse, hudpleie, hårpleie og mye mer.