Hva gjør lilla shampoo? Tips, triks og bruksområder i 2023

Hva gjør lilla shampoo? Blondiner vet at det å finne den perfekte blonde nyansen ofte tar tid, penger og en forpliktelse til å holde fargen like frisk som da du forlot salongen. Selv om det er opp til stylisten din i salongen, er det opp til deg å opprettholde hårfargen hjemme – spesielt i sommermånedene! Det er her lilla toning shampoo kommer inn.

Sommeren kan være spesielt tøff for blondiner takket være miljøfaktorer som sol, klor, saltvann og mer. For å holde blondfargen din kjølig samtidig som du forhindrer messinghår, er lilla sjampo en absolutt nødvendighet. For å hjelpe deg med å vedlikeholde fargen din, har vi samlet noen gode råd her. Fra å forstå hvordan det fungerer til hvor ofte du bør bruke det, her er alt du trenger å vite om lilla sjampo for alle typer blondiner.

En frisør mann trykker på en lilla shampoo flaske.
Lilla shampoo

HVA ER LILLA SHAMPOO?

Lilla shampoo er en pigmentert sjampo for blondiner som nøytraliserer og fjerner uønskede messinggule undertoner. Mens stylisten din bruker en toner for å eliminere disse uønskede tonene i salongen, kan du fort legge merke til gule, oransje og røde toner som vises i håret ditt etter hvert som tiden går. 

Det er der lilla sjampo kommer inn! Tenk på det som en hjemmetoner. 

SÅ HVORFOR ER LILLA SHAMPOO EGENTLIG LILLA?

Mens nye blondiner kan bli overrasket når de finner ut at sjampoen deres faktisk er lilla, er det en ganske enkel grunn til dette. 

Hvis du tenker på et fargehjul, så grunnleggende som det høres ut, er fargen du vil oppheve rett over den andre. Rett overfor gult er lilla. Så lillafargen bidrar til å eliminere de uønskede gule fargene fra håret.

Det er nesten som en måte å lysne fargen til en kjøligere tone. Så hvis håret har en liten gul tone, kommer en pigmentert lilla sjampo til å nøytralisere den varmen. På grunn av dette kan sjampo med lilla farge også nøytralisere de gule messingtonene i mer enn bare blondt hår.

HVA GJØR LILLA SHAMPOO EGENTLIG?

De av oss med blondt hår trenger lilla sjampo fordi håret blir lysnet i utgangspunktet. Det er ofte en undertoner det en undertone, som vi liker å kalle “råblond.” I salongen bruker man gjerne Redkens Shades EQ – en toner – for å eliminere eventuelle uønskede undertoner, enten den fargen er gul eller gul-oransje eller til og med en rødlig undertone.

Disse undertonene kommer ut når manlegger på en toner, men de kan også begynne å vises mellom timene i salongen, når toneren blekner. Det er her behovet for lilla sjampo kommer inn – for å justere tonen hjemme!

Salongtips: Når en frisør bleker håret ditt bør de alltid bruke en toner som et trinn i fargeprosessen. Dette er et must – så ikke vær redd for å be om en Shades EQ Gloss eller en annen god toner neste gang!

Vannet er klart og boblende. Det er en skje på siden av bildet som kan brukes til å blande shampoen og vannet sammen.

HVOR OFTE BØR JEG BRUKE LILLA SHAMPOO?

Husk at lilla sjampo ikke erstatter din vanlige sjampo og kun skal brukes en eller to ganger i uken. Det kan bli for mye av det gode. 

Når du eliminerer for mye gult kan fargen bli for mørk. Så hvis du vasker håret to ganger i uken, bruk den lilla sjampoen bare en gang i uken for å holde håret lyst, men ikke gult.

Lilla sjampo kan blandes med vanlig sjampo for å legge til noe av det lilla pigmentet i en vanlig vask, uten risiko for å overbehandle.

FUNGERER LILLA SHAMPOO FOR NATURLIGE BLONDER?

En av hovedformålene med lilla sjampo er å nøytralisere messingblondt hår. Messing kan også være forårsaket av ting som sol, hardt vann eller varmestylingverktøy. Av denne grunn er ikke lilla sjampo bare for fargebehandlede blondiner. Naturlige blondiner trenger det også. 

SÅ, HVILKEN LILLA SHAMPOO VELGER JEG?

Mens målet ditt er å tone hår og forhindre messingundertoner, er det også viktig å beskytte og styrke håret etter bleking. Redkens Color Extend Blondage er formulert med et Triple Acid Protein-kompleks – amino-, sitron- og maleinsyrer og hveteprotein – som ikke bare nøytraliserer uønskede undertoner, men som også bidrar til å styrke hårets bånd. Denne fargedeponerende sjampoen beskytter fargen og etterlater blondt hår kjølig, samtidig som den reparerer hvert hårstrå fra kjernen, en nødvendig bonus for fargebehandlet hår.

Dame bruker rensesjampo i badekaret sitt.

HVA ER EN LILLA HÅRMASKE OG HVORFOR TRENGER JEG DEN?

Når du vil ha lyst, tonet og vakkert blondt hår, er det viktig å også vurdere hårmasken din. Regelmessig bruk av en ultrapigmentert lilla hårmaske vil bidra til å dypkondisjonere fargebehandlet hår samtidig som det nøytraliserer messingtoner. Hold den blonde hårfargen din kjølig og lys ved å bruke Color Extend Blondag Instant Anti-Brass Mask, som gir en umiddelbar 5-minutters transformasjon for blondiner.

Bytt Redken Color Extend Blondag Conditioner med den nye Redken Color Extend Blondage Express Anti-Brass Mask en gang i uken eller mer etter behov, for å nøytralisere messingfarge og opprettholde en lys, kjølig blond tone. Det er den perfekte prikken over i-en og vil hjelpe deg med å opprettholde den blonde fargen lenger. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Populære tilbud

Populære merker

Personvernerklæring

Hvem vi er

Vår nettstedsadresse er: https://velbehag.no

Comments

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

Media

Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Om du besøker vår innloggingsside, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din aksepterer informasjonskapsler. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for &lauot;Husk meg»t;, vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Hvem vi deler dine opplysninger med

Om du ber at passordet tilbakestilles, vil din IP-adresse tas med i e-posten om tilbakestilling av passord.

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (dersom denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Hvor vi sender opplysninger om deg

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer.

Om oss

Velbehag er et norsk selskap som driver medisinske hudklinikker i en rekke byer med leger, sykepleiere og andre dyktige terapeuter. I tillegg har vi en nettbutikk for å tilgjengeliggjøre alle våre produkter til hele landets befolkning. Her finner du et bredt utvalg av produkter fra anerkjent merkevarer innen helse, hudpleie, hårpleie og mye mer.