Slik bruker du kroppsskrubb (body scrub): trinn for trinn

Hva er en kroppsskrubb?

En kroppsskrubb er en fysisk peeling som vanligvis er basert på enten salt eller sukker. Den brukes til å fjerne døde hudceller fra huden din. De eksfolierende ingrediensene, enten sukker eller salt, masseres inn i huden og fungerer som en naturlig peeling, og renser huden for gamle hudceller. Dette etterlater huden myk, smidig og næret. 

Kroppsskrubben virker ved å stimulere hudens cellefornyelse, noe som gir en jevnere og mer strålende hud. Den kan også bidra til å gjenopprette hudens naturlige fuktighet, forhindre fremtidige akneutbrudd og gi deg en følelse av velvære!

Det finnes mange forskjellige kroppsskrubber tilgjengelige for ulike hudtyper, slik at du kan finne en som fungerer for deg og fjerner døde hudceller uten å skade huden din. Kroppsskrubb hjelper med å gjenopprette hudens naturlige mykhet og smidighet og er en flott tillegg til enhver hudpleierutine.

Når bør du bruke en kroppsskrubb?

Hvis du lurer på når du skal bruke en eksfolierende kroppsskrubb, sørg for å bruke den etter dusjing eller bading, og etter at du har brukt dusjsåpe eller kroppsvask. Dette sikrer at huden din er ren og klar for eksfoliering, og det varme vannet sikrer at huden din er fuktig og myk. Varmt vann åpner også porene dine, noe som gjør kroppsskrubben mer effektiv for å fjerne uønskede hudceller.

Bruk kroppsskrubb etter dusjing eller bading
Bruk kroppsskrubb etter dusjing eller bading

Hvor ofte bør du bruke en kroppsskrubb?

Du bør ikke bruke en kroppsskrubb hver dag, da eksfoliering kan være hardt for huden, og overdreven eksfoliering kan skade hudcellene og forstyrre den naturlige regenereringen. Du vil ikke fjerne for mye fuktighet fra huden eller kompromittere hudens beskyttelsesbarriere. Målet bør være å bruke kroppsskrubb maksimalt 1-2 ganger i uken. En gang i uken er en god retningslinje, da dette enkelt kan inkorporeres i en ukentlig egenpleierutine.

Hvordan bruke kroppsskrubb

Bløtlegg kroppen i varmt vann.

Før du eksfolierer, er det best å forberede hele kroppen ved å la den bli gjennomvåt. Du kan dusje eller bade, men sørg for at du har renset kroppen med såpe eller kroppsvask før du bruker kroppsskrubben. Huden din bør være fuktig, myk og smidig for å oppnå de beste resultatene. Bruk lunkent vann og la huden få trekke i minst 10 minutter.

Ta en generøs mengde kroppsskrubb i hånden og masser den forsiktig inn i huden.

Bruk sirkulære bevegelser for å sikre at skrubben blir godt absorbert av huden. Påfør rikelig med kroppsskrubb over hele kroppen. Det anbefales å starte med overkroppen og arbeide deg nedover. Massér i sirkulære bevegelser på brystet, armene, overkroppen, bena – ikke glem ryggen! Eksfolier til slutt føttene, og vær forsiktig på glatte baderomsoverflater.

Bruk en børste eller en vott for å øke eksfolieringen og den rensende effekten av skrubben.

Dette vil også hindre at hendene dine blir overeksponert.

Eksfolier huden i maksimalt 30 sekunder, og påfør lett press hele veien.

Back view of mid age woman applying body scrub. Anti age skincare concept.

Skyll huden grundig med lunkent vann.

Dette vil bidra til å fjerne alle de døde hudcellene som kroppsskrubben har løsnet fra huden din. Skyll av skrubben med masserende bevegelser for å fjerne eventuelle gjenværende partikler.

  • Barber deg om nødvendig.
  • Tørk huden med et håndkle.
  • Delikat klapp huden for å hjelpe den føles mykere og renere lenger.
  • Påfør en bodylotion eller fuktighetskrem.

Fuktighetskremen bør påføres mens huden fortsatt er lett fuktig, for å sikre at den absorberes ordentlig i huden. Kroppsskrubben midlertidig forstyrrer hudens beskyttelsesbarriere og kan tørke ut huden din, derfor er det viktig å tilføre fuktighet etterpå for å gjenopprette hudens naturlige fuktighetsnivå.

Hva kjennetegner en god kroppsskrubb?

En god kroppsskrubb bruker ikke-skadelige ingredienser som er skånsomme mot huden din og benytter naturlige eksfolierende midler som salt eller sukker. De fine, grove egenskapene til naturlige ingredienser er tilstrekkelig for å fjerne døde hudceller uten å bruke produserte eller syntetiske ingredienser.

I dag finnes det mange kroppsskrubber tilgjengelige for ulike hudtyper, med førsteklasses fine partikler som brukes i gode kroppsskrubber for å beskytte huden din mot unødvendig eksponering for sterke kjemikalier eller giftstoffer. En eksfolierende aloe vera-kroppsskrubb er et utmerket alternativ, da aloe vera er en naturlig anti-inflammatorisk ingrediens som øker kollagenproduksjonen.

Body scrub with citruses front view.

Hva er den beste kroppsskrubben for tørr hud?

For tørr hud kan du prøve en kroppsskrubb som inneholder glykolsyre. Dette er en syre som bekjemper akne og kan bidra til å forhindre kviser, forbedre elastisiteten og gi en jevnere hud. For de med fet hud fungerer salisylsyre godt for å løse opp talg og fjerne urenheter som tetter porene.

Tips og råd

Når du bruker produkter som inneholder syrer på huden, bør du begynne forsiktig og være oppmerksom på overbruk og hudreaksjoner. Selv om syrer i hudpleie kan fungere godt for noen mennesker, er det viktig å sette seg inn i alternativene før du bruker dem rikelig.

Fordeler med kroppsskrubb

– Gir myk og smidig hud

– Fremmer renere og mykere hud

– Glatter ut grov og tørr hud

– Fjerner urenheter fra huden

– Eliminerer døde hudceller

– Stimulerer god blodsirkulasjon og hudcellerens

– Har en behagelig duft

– Fungerer utmerket sammen med fuktighetskrem for å gjenopprette hudens naturlige fuktighetsnivå

– Gjør hårfjerning enklere

– Hjelper til med å forhindre inngrodde hår

Hva er forskjellen mellom en sukkerskrubb og en saltskrubb?

Outdoor shot of woman with coffee body scrub

Kroppsskrubb med sukker

En sukkerbasert kroppsskrubb er mindre aggressiv enn en saltbasert. Den gir en mildere eksfoliering og er en naturlig kilde til glykolsyre (perfekt for de med tørr hud!). Sukker er flott for rask rehydrering, og partiklene er runde, noe som gjør dem skånsommere mot huden din.

Salt kroppsskrubb

En saltbasert kroppsskrubb inneholder sandkorn. Dette gjør den tøffere mot huden og egnet for å behandle tøffe områder som føtter og albuer. Saltets avgiftende egenskaper (spormineraler) fungerer også som naturlige rensemidler. Dette gjør dem ideelle for å lindre overbelastning, fjerne giftstoffer som kan tette porene og gjenopprette huden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Populære tilbud

Populære merker

Personvernerklæring

Hvem vi er

Vår nettstedsadresse er: https://velbehag.no

Comments

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

Media

Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Om du besøker vår innloggingsside, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din aksepterer informasjonskapsler. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for &lauot;Husk meg»t;, vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Hvem vi deler dine opplysninger med

Om du ber at passordet tilbakestilles, vil din IP-adresse tas med i e-posten om tilbakestilling av passord.

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (dersom denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Hvor vi sender opplysninger om deg

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer.

Om oss

Velbehag er et norsk selskap som driver medisinske hudklinikker i en rekke byer med leger, sykepleiere og andre dyktige terapeuter. I tillegg har vi en nettbutikk for å tilgjengeliggjøre alle våre produkter til hele landets befolkning. Her finner du et bredt utvalg av produkter fra anerkjent merkevarer innen helse, hudpleie, hårpleie og mye mer.