7 beste rensesjampoer, ifølge hårekspertene

Rensesjampoer kan gi nytt liv til livløst hår tynget av overflødige produkter og rester.

Når håret ditt føles tungt eller livløst, kan det være på tide å prøve en rensende sjampo. I motsetning til vanlige sjampoer, er rensende sjampoer formulert for å fjerne overflødig oppbygging eller rester fra håret eller hodebunnen. De gir en dypere rens sammenlignet med vanlig sjampo, men er ikke designet for å brukes ofte -gjør du det, kan rensende sjampo tørke ut hårstråene eller bleke fargebehandlet hår.

En frisør som vasker håret til en kvinne med rensesjampo
En frisør vasker håret nøye med rensesjampo

Våre toppvalg

Beste rensesjampo: Ouai Detox Shampoo

Beste rensesjampo på budsjett: Matrix Total Results High Amplify Root Up Wash Shampoo

Beste luksusrensesjampo: Reverie Suna Natural Exfoliating Shampoo

Hvordan vi valgte de beste rensende sjampoene

Hvis du introduserer en rensesjampo i rutinen din, bør du gjøre det med forsiktighet, da de kan være harde mot håret ditt. Derfor har vi hatt følgende i tankene når vi har valgt ut de beste sjampoene: 

  • Skånsomme rensemidler: Mange rensende sjampoer er formulert med natriumlaurylsulfat (SLS), et skummende middel som dyprenser håret ditt for å fjerne flak, overflødig produkt og smuss fra håret, men SLS kan tørke ut håret. Unngå det der det er mulig og velg mildere rensemidler i stedet.
  • Fargesikre alternativer: Hvis du har fargebehandlet hår, bør du velge en skånsom, fargesikker rensende sjampo.
  • Fuktighetsgivende ingredienser: Selv om rensende sjampoer er formulert for å fjerne opphopning av hodebunnen eller olje, kan de tørke ut hodebunn og hår. For å motvirke det, så vi etter sjampoer med fuktighetsgivende ingredienser som arganolje eller glyserin.

De beste rensende sjampoene i 2023

Ouai Detox Shampoo

Om du er avhengig av en rensende sjampo som forhindrer at håret blir tynget ned av overflødige produkter, er denne et sikkert valg. Denne detoxing Ouai-sjampoen er imponerende. Håret etterlates tilstrekkelig næret, men ikke alt for fuktig og uhåndterlig. I tillegg er merkets formel fri for ingredienser som sterke sulfater. 

Matrix Total Results High Amplify Root Up Wash Shampoo

Navnet er kanskje litt i drøyeste laget, men dette alternativet fra Matrix fungerer virkelig og fjerner olje og opphopning som tynger fint hår. Matrix Total Results High Amplify Root Up Wash Shampoo inneholder dessuten salisylsyre for å bryte ned olje og gir hårsekkene en grundig rens.

Reverie Suna Exfoliating Shampoo

Vi er rett og slett fforelsket i denne Reverie-sjampoen. Det er en ren og skånsom, saltfri rensesjampo som eksfolierer hodebunnen, for å eliminere opphopning uten å fjerne fuktighet i hodebunnen.

Moroccan Oil Clarifying Shampoo

Denne sulfatfrie rensesjampoen er formulert med en fuktighetsgivende og beroligende blanding av jojoba- og avokadooljer. Den er også laget med arganolje som hjelper til med å holde på fuktigheten i tynt hår. 

René Furterer Curbicia Lightness Clarifying Shampoo

Dette alternativet har akkurat den rette mengden kraft til å ta hånd om opphoping av produkter i hodebunnen, samtidig som det rebalanserer essensielle hodebunnsoljer. Bruk den en gang i uken og la den sitte i håret i 5-10 minutter. For optimale resultater kan du følge opp med René Furterer Complexe 5 Stimulating Plant Concentrate, som beroliger og pleier hodebunnen, samt forlenger effekten av den rensende sjampoen. 

Malibu C Un-Do-Goo sjampo

Malibu C Un-Do-Goo er spesielt nyttig for svømmere som ønsker å fjerne klor fra håret. Den er også sulfatfri og i stand til å fjerne produktopphoping uten å tørke ut håret for mye. Den er dessuten vegansk og er laget med en kombinasjon av glyserin og butylenglykol, som pleier håret. 

Virtue Refresh Purifying Shampoo

Hvis du har middels til tykt hår som trenger en ukentlig dyprens, elsker vi Caspara Virtue’s Refresh Purifying Shampoo. Ikke bare renser den hodebunnen, men kan også skånsomt fjerne produkt- og miljø- og oljeansamlinger.  Den har en middels til sterk renseevne og en lett fuktighetsgivende effekt som hindrer håret i å tørke ut.

Hvor ofte bør du bruke en rensende sjampo?

Du bør ikke bruke rensende sjampo så ofte som vanlig sjampo. Selv om de er nyttige hvis du trener ofte, bruker mye stylingprodukter eller må hoppe over hårvasken i en travel hverdag og derfor trenger en ekstra grundig vask, bør du være veldig forsiktig  De kan tørke ut hårstråene dine. Men det er ingen regel som passer alle: din hårplan bør avhenge av hvor mye du sliter med oljeoppbygging og overflødig produktrester.

Vi anbefaler at du starter i det små. Svømmere som utsetter håret for klorvann kan f.eks. prøve rensesjampo en gang i uka for å fjerne klor fra håret. Om du bare leter etter et mer spenstig hår som ikke tynges ned, bør du vurdere håret etter et par omganger med vanlig hårvask først. Om du trenger rensende sjampo bør du også inkludere en god balsam eller hårmaske i rutinen din, så holder håret seg hydrert etter dyprensen. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Populære tilbud

Populære merker

Personvernerklæring

Hvem vi er

Vår nettstedsadresse er: https://velbehag.no

Comments

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

Media

Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Om du besøker vår innloggingsside, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din aksepterer informasjonskapsler. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for &lauot;Husk meg»t;, vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Hvem vi deler dine opplysninger med

Om du ber at passordet tilbakestilles, vil din IP-adresse tas med i e-posten om tilbakestilling av passord.

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (dersom denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Hvor vi sender opplysninger om deg

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer.

Om oss

Velbehag er et norsk selskap som driver medisinske hudklinikker i en rekke byer med leger, sykepleiere og andre dyktige terapeuter. I tillegg har vi en nettbutikk for å tilgjengeliggjøre alle våre produkter til hele landets befolkning. Her finner du et bredt utvalg av produkter fra anerkjent merkevarer innen helse, hudpleie, hårpleie og mye mer.