10 tips for fet hud: Hvordan kontrollere det

Alles hud produserer olje. Talgkjertlene dine produserer talg, et oljeaktig eller voksaktig stoff som fukter og beskytter huden og håret. Fet hud oppstår når kjertlene dine produserer for mye talg, noe som kan føre til en fet overflate, tilstoppede porer og akne.

Fet hud er helt normalt. Det er flere ting du bør huske på når du skal ta vare på fet hud, men de fleste tilfeller kan håndteres hjemme med reseptfrie midler og riktig hudpleie.

Hudpleiemidler og fet hud

Hudpleie for fet hud består av noen få grunnleggende prinsipper. Du bør unngå visse produktingredienser, oppsøke andre og følge en daglig diett tilpasset din hudtype.

Vask regelmessig

For å ta vare på fet hud, må du fjerne den overflødige oljen. Du bør vaske ansiktet om morgenen, om kvelden og etter trening.

Vær forsiktig så du unngår altfor sterke cleansere, som kan irritere huden og utløse oljeproduksjon. Bruk en skånsom, skummende ansiktsvask ment for fet hud i stedet. Av samme grunn bør du ikke skrubbe ansiktet hardt.

Rensemidlet bør være ikke-komedogent, ikke-irriterende og ikke allergifremkallende. Det må også kunne skylles lett av. Gel fungerer ofte bedre for fet hudm enn krem eller oljebaserte cleansere. 

Woman washing face in bathroom
Du bør vaske ansiktet om morgenen, om kvelden og etter trening.

Husk eksfoliering

Ikke overse peeling. Bruk en skånsom, eksfolierende vask flere ganger i uken, med et par dagers mellomrom. Å gjøre det vil bidra til å fjerne døde hudceller som kan fange opp talg. Når talg blir fanget i døde hudceller, kan det dannes akne.

Coral face peel, young woman
Peeling

Bruk fuktighetskrem

Fet hud trenger også fuktighetskrem, spesielt hvis du bruker produkter designet for å fjerne olje fra huden. Velg noe lett og ikke-komedogent som ikke vil tette porene dine. Om morgenen kan du hoppe over fuktighetskremen og bruke solkrem i stedet.

Fet hud trenger også fuktighetskrem
Fet hud trenger også fuktighetskrem

Bruk blotting papers

Bruk blotting-papir gjennom dagen for å bli kvitt oppbygging og kontrollere talgutviklingen. Du finner dette produktet i de fleste butikker som fører hudpleieprodukter. Hold papiret mot ansiktet uten å gni, slik at du ikke sprer oljen. 

Fjerning av sminke før sengetid

Se etter ikke-komedogen kosmetikk som ikke blokkerer porene dine, og sørg for å fjerne all sminke før sengetid.

Bruk et effektivt produkt som ikke krever at du skrubber og irriterer ansiktet ditt. Vannbaserte sminkefjernere har vist seg effektive til å fjerne vannbasert kosmetikk. Hvis de ikke er sterke nok alene, kan de også bidra til å fjerne en oljeaktig film etterlatt av en oljebasert sminkefjerner.

Girl Removing Make Up
Girl Removing Make Up

Unngå visse ingredienser

Du kan finne hudpleieprodukter til en rekke priser. Vær oppmerksom på produktetiketter og ingredienser i stedet for å stole på merkevaregjenkjenning. Følgende ingredienser vil tette til fet hud:

  • Kakaosmør
  • Kokosolje
  • Vaselin
  • Silikon

Alkoholbaserte produkter bør også unngås, da de har en tendens til å irritere huden.

Velge de riktige produktene

Se etter ingredienslister som inneholder ingredienser med påviste oljebekjempende egenskaper. Følgende ingredienser har lykkes i å redusere olje i kliniske studier:

  • Grønn te
  • Niacinamid, en form for vitamin B3
  • L-karnitin, en aminosyre

Licochalcone A, en fenol ekstrahert fra lakrisrot, kan vise seg nyttig for å bekjempe akne og behandle fet hud. Også ansiktsmasker av leire har vist seg å hjelpe til med å kontrollere overflødig olje.

Følg instruksjonene på etiketten når du bruker produkter. Hvis du prøver noe nytt, bruk det sparsomt for å forsikre deg om at det ikke irriterer huden din og gjør forholdene verre.

Ikke ta deg i ansiktet

Prøv å ikke ta på ansiktet ditt i løpet av dagen. Å gjøre det kan spre bakterier, skitt og mer olje til områder som er utsatt for å utvikle akne og andre irritasjoner.

Afro Woman Looking In Mirror Touching Face At Bathroom
Unngå å ta deg på ansiktet

Når bør du gå til legen

Selv om fet hud neppe vil føre til alvorlige helsekomplikasjoner, kan det forårsake forlegenhet eller redusere selvtilliten. Hvis fet hud er en bekymring, bør du spørre din primærlege eller oppsøke en hudlege, spesielt hvis de ovennevnte rettsmidler ikke gir de resultatene du ønsker.

Prøv et av disse produktene mot fet hud

Heldigvis trenger du ikke å lete lenge etter produkter som er laget for deg med fet hud. Under har vi samlet noen utvalgte produkter som er elsket og utprøvd av mange – og som skånsomt og effektivt sørger for å gi deg sunn og frisk hud, uten irriterende oljer og allergener som kan gjøre problemet verre. 

Cleansing gel mot fet hud

Vår desiderte favoritt er Alpha Beta Pore Perfecting Cleansing Gel. Dette er en luksuriøs, skummende og oppfriskende cleanser som renser huden effektivt, uten å påvirke den naturlige fuktbarrieren eller pH-verdien. Takket være de dyptrensende egenskapene fjerner den døde hudceller, sminke og urenheter. Denne kan vi trygt anbefale for deg med fet hud, som sliter med forstørrede porer eller blankhet. 

Peeling for deg med fet og oljete hud

Nok en gang er det Alpha Beta som blir vårt førstevalg, denne gangen med Alpha Beta Peel Extra Strength fra Dr. Dennis Gross. Du skal lete lenge etter en bedre peeling for fet hud. Denne er også sterkere enn den normale Alpha Beta Peelingen, og har en høyere konsentrasjon av syrer og ingredienser som motvirker tidlig aldring. Du får en god og grundig eksfoliering av huden, uten at den blir irritert. Resultatet er hud uten døde hudceller, overflødig olje og med jevn hudtone og tekstur. Herlig!

Serum for fet og oljete hud

Du gjettet kanskje riktig – her er Alpha Beta igjen, med sitt Pore Perfecting and Refining Serum. Dette porebehandlingsserumet fjerner effektivt sorte prikker og hudormer, helt uten å tørke ut huden din. Den nøye sammensatte kombinasjonen renser og oppfrisker huden, slik at du får en jevn og vakker hud som takk. Denne bør brukes over tid, slik at resultatene virkelig kommer til syne. Passer perfekt for deg som vil forminske porene, motvirke hudormer og gjenopprette oljebalansen i huden. 

Alpha Beta Pore Perfecting and Refining Serum

Ansiktsmaske for oljete og fet hud

Når det kommer til lindrende og fuktighetsgivende ansiktsmasker for oljete og fet hud, er det få som slår Hyaluronic Marine Hydrating Modeling Mask. Den gir huden en intensiv og rask fuktighetsboost som virkelig varer lenge, samtidig som den avkjøler og balanserer huden for å motvirke rødhet. Masken sørger også for å minimere porene, og passer for alle hudtyper

Øyekrem for fet og oljete hud

Om du sliter med fet hud er det viktig å ikke glemme området rundt øynene. Det er nemlig her Stress SOS Eye Cream kommer til unnsetning. Øyekremen mot fet hud inneholder et unikt Adaptive Complex fra Dr. Gross, som effektivt fjerner synlige tegn på stress rundt øynene. Mikrokapsler med adaptogener og niacinamid leverer fuktighet som aldri før til huden rundt øynene, og forebygger trøtte og slitne øyne og hevelser. Husker du vi nevnte at niacinamid har vist seg å være effektiv mot oljete hud i kliniske studier? Denne må prøves!

Fuktighetskremen for deg med fet og oljete hud

Alle trenger fuktighetskrem, også de med fet og oljete hud. Da er det bare å trekke frem Alpha Beta Daily Moisturizer fra hatten, for en fuktighetsrik og jevn hud allerede etter første gangs bruk. I tillegg til å levere intensiv fuktighet til huden, er den også i stand til å minimere porer og fjerne døde hudcelle – mye takket være sine sju ulike syrer som stimulerer cellevekst og gir deg en frisk og ung hud. 

Alpha Beta® Daily Moisturizer

Solkrem for oljete hud

Å glemme solkremen er jevngodt med å gi opp kampen om ungdommelig og frisk hud (og i tillegg kan det være farlig!) – men heldigvis finnes det gode solkremer som Dark Spot Sun Defense med solfaktor 50! Den gir en bred beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler, samtidig som kremen er både lett og absorberes raskt i huden. Når det er gjort, etterlates huden både fuktet, matt og klar til å møte en hverdag i sola. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Populære tilbud

Populære merker

Personvernerklæring

Hvem vi er

Vår nettstedsadresse er: https://velbehag.no

Comments

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

Media

Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Om du besøker vår innloggingsside, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din aksepterer informasjonskapsler. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for &lauot;Husk meg»t;, vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Hvem vi deler dine opplysninger med

Om du ber at passordet tilbakestilles, vil din IP-adresse tas med i e-posten om tilbakestilling av passord.

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (dersom denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Hvor vi sender opplysninger om deg

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer.

Avtalevilkår

Innledning:

Dette kjøpet er regulert av de nedenstående standardsalgsbetingelser for forbrukerkjøp av varer over
Internett. Forbrukerkjøp over internett reguleres
hovedsakelig av avtaleloven, forbrukerkjøpsloven,
markedsføringsloven, angrerettloven og ehandelsloven,og disse lovene gir forbrukeren ufravikelige
rettigheter.

Lovene er tilgjengelig på www.lovdata.no.
Vilkårene i denne avtalen skal ikke forstås som
noen begrensning i de lovbestemte rettighetene,
men oppstiller partenes viktigste rettigheter og
plikterforhandelen.
Salgsbetingelsene er utarbeidet og anbefalt av
Forbrukertilsynet. For en bedre forståelse av disse
salgsbetingelsene, se Forbrukertilsynetsveileder.
Innholdsfortegnelse:

1] Avtalen
2] Partene
3] Pris
4] Avtaleinngåelse
5] Betaling
6] Levering
7] Risikoen for varen
8] Angrerett
9] Forsinkelse og manglende levering
– kjøperens rettigheter og frist for å
melde krav
10] Mangel ved varen – kjøperens rettigheter
og reklamasjonsfrist
11] Selgerens rettigheter ved kjøperens
mislighold
12] Garanti
13] Personopplysninger
14] Konfliktløsning

1] Avtalen

Avtalen består av disse salgsbetingelsene, opplysninger gitt i bestillingsløsningen og eventuelt
særskilt avtalte vilkår. Ved eventuell motstrid
mellomopplysningene, går det som særskilt er avtalt mellom partene foran,så fremt det ikke strider
mot ufravikelig lovgivning.
Avtalen vil i tillegg bli utfylt av relevante lovbestemmelser som regulerer kjøp av varer mellom
næringsdrivende og forbrukere.

2] Partene

Selger er Velbehag, velbehag.no, post@velbehag.no, 976 23 414, Org nr 925 900 397, og betegnes
i det følgende som selger/selgeren.
Kjøper er den forbrukeren som foretar bestillingen,
og betegnes i det følgende som kjøper/kjøperen.

3] Pris

Den oppgitte prisen for varen og tjenester er den
totale prisen kjøper skal betale. Denne prisen inkluderer alle avgifter og tilleggskostnader. Ytterligere
kostnader som selger før kjøpet ikke har informert
om, skal kjøper ikke bære.

4] Avtaleinngåelse

Avtalen er bindende for begge parter når kjøperen
har sendt sin bestilling til selgeren.
Avtalen er likevel ikke bindende hvis det har forekommet skrive- eller tastefeil i tilbudet fra selgeren
i bestillingsløsningen i nettbutikken eller i kjøperens
bestilling, og den annen part innså eller burde ha
innsett at det forelå en slik feil.

5] Betaling

Selgeren kan kreve betaling for varen fra det tidspunkt den blir sendt fra selgeren til kjøperen.
Dersom kjøperen bruker kredittkort eller debetkort
ved betaling, kan selgeren reservere kjøpesummen
på kortet ved bestilling. Kortet blir belastet samme
dag som varen sendes.

Ved betaling med faktura, blir fakturaen til kjøperen
utstedt ved forsendelse av varen. Betalingsfristen
fremgår av fakturaen og er på minimum 14 dager
fra mottak.
Kjøpere under 18 år kan ikke betale med etterfølgende faktura.

 

Vi bruker Klarna som leverandøren av kassen vår. Dette innebærer at vi kan overføre dine personopplysninger i form av kontakt- og ordredetaljer til Klarna når siden med kassen er lastet opp, for at Klarna skal håndtere ditt kjøp. Dine overførte personopplysninger blir behandlet i tråd med Klarnas egen personvernerklæring

6] Levering

Levering er skjedd når kjøperen, eller hans representant, har overtatt tingen.
Hvis ikke leveringstidspunkt fremgår av bestillingsløsningen, skal selgeren levere varen til kjøper uten
unødig opphold og senest 30 dager etter bestillingen fra kunden.Varen skal leveres hos kjøperen
med mindr eannet er særskilt avtalt mellom partene.

7] Risikoen for varen

Risikoen for varen går over på kjøper når han, eller
hans representant, har fått varene levert i tråd
med punkt 6.

8] Angrerett

Med mindre avtalen er unntatt fra angrerett, kan
kjøperen angre kjøpet av varen i henhold til angrerettloven.
Kjøperen må gi selger melding om bruk av angreretten innen 14 dager fra fristen begynner å løpe.
I fristen inkluderes alle kalenderdager. Dersom
fristen ender på en lørdag, helligdag eller høytidsdag forlenges fristen til nærmeste virkedag.
Angrefristen anses overholdt dersom melding er
sendt før utløpet av fristen. Kjøper har bevisbyrden
for at angreretten er blitt gjort gjeldende, og meldingen bør derfor skje skriftlig (angrerettskjema,
e-post eller brev).

Angrefristen begynner å løpe:
• Ved kjøp av enkeltstående varer vil angrefristen
løpe fra dagen etter varen(e) er mottatt.
• Selges et abonnement, eller innebærer avtalen
regelmessig levering av identiske varer, løper
fristen fra dagen etter første forsendelse er
mottatt.
• Består kjøpet av flere leveranser, vil
angrefristen løpe fra dagen etter siste
leveranse er mottatt.
Angrefristen utvides til 12 måneder etter utløpet
av den opprinnelige fristen dersom selger ikke før
avtaleinngåelsen opplyser om at det foreligger
angrerett og standardisert angreskjema. Tilsvarende gjelder ved manglende opplysning om vilkår,
tidsfrister og fremgangsmåte for å benytte angreretten.

Sørger den næringsdrivende for å gi opplysningene i løpet av disse 12 månedene, utløper
angrefristen likevel 14 dager etter den dagen
kjøperen mottok opplysningene.
Ved bruk av angreretten må varen leveres tilbake
til selgeren uten unødig opphold og senest 14 dager
fra melding om bruk av angreretten er gitt. Kjøper
dekker de direkte kostnadene ved å returnere varen,
med mindre annet er avtalt eller selger har unnlatt
å opplyse om at kjøper skal dekke returkostnadene.
Selgeren kan ikke fastsette gebyr for kjøperens
bruk av angreretten.
Kjøper kan prøve eller teste varen på en forsvarlig
måte for å fastslå varens art, egenskaper og funksjon, uten at angreretten faller bort. Dersom prøving eller test av varen går utover hva som er
forsvarlig og nødvendig, kan kjøperen bli ansvarlig
for eventuell redusert verdi på varen.
Selgeren er forpliktet til å tilbakebetale kjøpesummen til kjøperen uten unødig opphold, og senest
14 dager fra selgeren fikk melding om kjøperens
beslutning om å benytte angreretten. Selger har
rett til å holde tilbake betalingen til han har mottatt
varene fra kjøperen, eller til kjøper har lagt frem
dokumentasjon for at varene er sendt tilbake.

9] Forsinkelse og manglende

levering – kjøperens rettigheter
og frist for å meldekrav
Dersom selgeren ikke leverer varen eller leverer
den forsent i henhold til avtalen mellom partene,
og dette ikke skyldes kjøperen eller forhold på kjøperens side, kan kjøperen i henhold til reglene i
forbrukerkjøpslovens kapittel 5 etter omstendighetene holde kjøpesummen tilbake, kreve oppfyllelse, heve avtalen og/eller kreve erstatning fra
selgeren.
Ved krav om misligholdsbeføyelser bør meldingen
av bevishensyn være skriftlig (for eksempele-post).
• Oppfyllelse
Kjøper kan fastholde kjøpet og kreve oppfyllelse
fra selger. Kjøper kan imidlertid ikke kreve oppfyllelse dersom det foreligger en hindring som selgeren ikke kan overvinne, eller dersom oppfyllelse vil
medføre enså stor ulempe eller kostnadforselger
at det står i vesentlig misforhold til kjøperens
interesse i at selgeren oppfyller. Skulle vanskene
falle bort innen rimelig tid, kan kjøper likevel kreve
oppfyllelse.
Kjøperen taper sin rett til å kreve oppfyllelse om
han eller hun venter urimelig lenge med å fremme
kravet.
• Heving
Dersom selgeren ikke leverer varen på leveringstidspunktet, skal kjøperen oppfordre selger til å levere innen en rimelig tilleggsfrist for oppfyllelse.
Dersom selger ikke leverer varen innen tilleggsfristen,kan kjøperen heve kjøpet.
Kjøper kan imidlertid heve kjøpet umiddelbart hvis selger nekter å levere varen. Tilsvarende gjelder dersom levering til avtalt tid var avgjørende for
inngåelsen av avtalen, eller dersom kjøperen har
underrettet selger om at leveringstidspunktet er avgjørende.

Leveres tingen etter tilleggsfristen forbrukeren
har satt eller etter leveringstidspunktet som var
avgjørende forinngåelsen av avtalen, må krav om
heving gjøres gjeldende innen rimelig tid etter at
kjøperen fikk vite omleveringen.
• Erstatning
Kjøperen kan kreve erstatning for lidt tap som følge
av forsinkelsen. Dette gjelder imidlertid ikke dersom
selgeren godtgjør at forsinkelsen skyldes hindring
utenfor selgers kontroll som ikke med rimelighet
kunne blitt tatt i betraktning på avtaletiden, unngått, eller overvunnet følgene av.

10] Mangel ved varen

– kjøperens rettigheter og
reklamasjonsfrist

Hvis detforeligger en mangel ved varenmå kjøper
innen rimelig tid etter at den ble oppdaget eller
burde ha blitt oppdaget, gi selger melding om at
han eller hun vil påberope seg mangelen. Kjøper
har alltid reklamert tidsnok dersom det skjer innen
2mnd. framangelen ble oppdaget eller burde blitt
oppdaget. Reklamasjon kan skje senest to år etter
at kjøper overtok varen. Dersom varen eller deler
av den erment å vare vesentlig lenger enn to år, er
reklamasjonsfristen fem år.
Dersom varen har en mangel og dette ikke skyldes
kjøperen eller forhold på kjøperens side, kan
kjøperen i henhold til reglene i forbrukerkjøpsloven
kapittel 6 etter omstendighetene holde kjøpesummen tilbake, velge mellom retting og omlevering,
kreve prisavslag, kreve avtalen hevet og/eller kreve
erstatning fra selgeren.
Reklamasjon til selgeren bør skje skriftlig.
• Rettingeller omlevering
Kjøperen kan velge mellom å kreve mangelenrettet
eller levering av tilsvarende ting. Selger kan likevel
motsette seg kjøperens krav dersom gjennomføringen av kravet er umulig eller volder selgeren
urimelige kostnader. Retting eller omlevering skal
foretas innen rimelig tid. Selger har i utgangspunktet ikke rett til å foreta mer enn to avhjelpsforsøkforsammemangel.
• Prisavslag
Kjøper kan kreve et passende prisavslag dersom
varen ikke blir rettet eller omlevert. Dette innebærer at forholdet mellom nedsatt og avtalt pris
svarer til forholdet mellom tingens verdi i mangelfull og kontraktsmessig stand. Dersom særlige grunnertalerfor det, kan prisavslaget istedet settes lik mangelens betydning for kjøperen.

• Heving
Dersom varen ikke er rettet eller omlevert, kan
kjøperen også heve kjøpet når mangelen ikke er
uvesentlig.

11] Selgerens rettigheter ved

kjøperens mislighold

Dersom kjøperen ikke betaler eller oppfyller de
øvrige pliktene etter avtalen eller loven, og dette
ikke skyldes selgeren eller forhold på selgerens
side, kan selgeren i henhold til reglene i forbrukerkjøpsloven kapittel 9 etter omstendighetene holde varen tilbake, kreve oppfyllelse av avtalen, kreve
avtalen hevet samt kreve erstatning fra kjøperen.
Selgeren vil også etter omstendighetene kunne
kreve renter ved forsinket betaling, inkassogebyr
og et rimelig gebyr ved uavhentede varer.
• Oppfyllelse
Selger kan fastholde kjøpet og kreve at kjøperen
betaler kjøpesummen. Er varen ikke levert, taper
selgeren sin rett dersom han venter urimelig lenge
med å fremme kravet.
• Heving
Selger kan heve avtalen dersom det foreligger vesentlig betalingsmislighold eller annet vesentlig mislighold fra kjøperens side. Selger kan likevel
ikke heve dersom hele kjøpesummen er betalt.
Fastsetter selger en rimelig tilleggsfrist for oppfyllelse og kjøperen ikke betaler innen denne fristen, kan selger heve kjøpet.
• Renter ved forsinket betaling/inkassogebyr
Dersom kjøperen ikke betaler kjøpesummen i henhold til avtalen, kan selger kreve renter av kjøpesummen etter forsinkelsesrenteloven. Ved manglende betaling kan kravet, etter forutgående
varsel, bli sendt til inkasso. Kjøper kan da bli holdt
ansvarlig for gebyr etter inkassoloven.
• Gebyr ved uavhentede ikke-forskuddsbetalte varer
Dersom kjøperen unnlater å hente ubetalte varer,
kan selger belaste kjøper med et gebyr. Gebyret
skal maksimalt dekke selgerens faktiske utlegg
for å levere varen til kjøperen. Et slikt gebyr kan
ikke belastes kjøpere under 18 år.

12] Garanti

Garanti som gis av selgeren eller produsenten, gir
kjøperen rettigheter i tillegg til de kjøperen allerede
har etter ufravikelig lovgivning. En garanti innebærer der medingen begrensningeri kjøperensrett tilreklamasjon og krav ved forsinkelse eller mangler
etter punkt 9 og 10.

13] Personopplysninger

Behandlingsansvarlig for innsamlede personopplysninger er selger. Med mindre kjøperen samtykker til noe annet, kan selgeren, i tråd med personopplysningsloven, kun innhente og lagre de personopplysninger som er nødvendig for at selgeren skal
kunne gjennomføre forpliktelsene etter avtalen.
Kjøperens personopplysninger vil kun bli utlevert
til andre hvis det er nødvendig for at selger skal få
gjennomført avtalen med kjøperen, eller i lovbestemtetilfelle.

14] Konfliktløsning

Klager rettes til selger innen rimelig tid, jf. punkt 9
og 10. Partene skal forsøke å løse eventuelle tvister i minnelighet. Dersom dette ikke lykkes, kan kjøperen ta kontakt med Forbrukerrådet for mekling. Forbrukerrådet er tilgjengelig på telefon 23 400 500 eller www.forbrukerradet.no.

Om oss

Velbehag er et norsk selskap som driver medisinske hudklinikker i en rekke byer med leger, sykepleiere og andre dyktige terapeuter. I tillegg har vi en nettbutikk for å tilgjengeliggjøre alle våre produkter til hele landets befolkning. Her finner du et bredt utvalg av produkter fra anerkjent merkevarer innen helse, hudpleie, hårpleie og mye mer.